Astral beden olarak bilinen bu bedenle bağlantılı çakra, sakral (sıvı) çakradır (kuyruksokumu çakrası/Svadhistana chakra). Duygusal bedenden kaynaklanan bu çakra, tatmin olma isteği ve duyguların ifadesi ile ilişkilidir. İhtiyaçların karşılanmaması durumunda, bu bedende öfkeler, kızgınlıklar ve pişmanlıklar hissedilebilir. Bu çakra, sevgi ifade etme, şefkat duyma ve yaşamdan haz alma deneyimlerini yönetir. Bastırılmış duygular, tatmin duygusunun yaşanmadığı durumlarda, kişi sigara içme, aşırı yemek yeme veya kural dışı davranışlar sergileme gibi yollar arayabilir.

Duygusal bedenle temas halinde olmak, sorunlarla daha iyi başa çıkabilmeyi sağlar. Duygu ve düşünceleri değiştirmek, içsel üzüntü ve kederin titreşimini değiştirmeye yardımcı olabilir. Bu çakranın dengelenmesi, üzüntü ve pişmanlıklardan kurtulmayı ve neşe ile mutluluğa geçişi destekler.

Sakral (Sıvı) çakra, çapraz merkezde (cinsel organların üstünde) bulunur ve öne doğru açılır. Göbek altı ve pubik kemiğinin üstünde yer alır. Turuncu renkle aktive olur ve zevk alma çakrası olarak bilinir. Budist rahipler, bu çakranın önemini simgelemek için portakal rengi giyerler. Cinsel enerji, çocuk doğuramayan ve düşük yapan kadınlar için şifa uygulamalarında kullanılır. Bu çakra, kadınlarda sezgi çakrası olarak kabul edilir (annelik sezgisi). Duygusal bedenle bağlantılıdır ve duyguların, hislerin ve karakterin ifadesini yönetir. Aşırı duygusal kişilerde, bu beden dengesizlikler gösterebilir.

Bağlantılı olduğu organlar: Kalın bağırsak, cinsel organlar, böbrekler, mesane, kan, lenf, mide özsuyu, spermdir.

İlgili olduğu hormonlar: Testis ve ovarium.

Uyumlu çalıştığında: Cinsel yaşamda uyum, toksinlerin atılması, estetik anlayışın artması, yaratıcılığın gelişmesi ve yaşamdan zevk alınması gözlemlenir. Ayrıca, arkadaş canlısı, iyimser, başkalarını düşünen, hayal gücü ve içsel sezgileri güçlü bir yapı ortaya çıkar.

Uyumsuz çalıştığında: Karşı cinse isteksizlik, kaba tutkular ve şiddet gelişebilir.

Aşırı çalıştığında: Duygusal patlamalar, aşırı hırs, hayal dünyasında gezinme, fazla hoşgörü, başkalarının duygularını kendi duygularına yansıtma (empoze etme), sürekli cinsellik düşünme ve karşı tarafı cinsel obje olarak görme durumları yaşanabilir. Ayrıca, yaratıcılığın başka yöne yönlendirilmesi gereken kadınlarda aşırı doğurma isteği ortaya çıkabilir.

Yetersiz çalıştığında: Aşırı utangaçlık, korkaklık, fazla duygusallık, kendine güven eksikliği, yeteneklere inanmama, çabuk kırılma, duygusal olarak kendini yetersiz hissetme ve suçluluk duyguları görülebilir. Ayrıca, çocuk istememe durumu gelişebilir.

Uyumlu çalışması için: Turuncu renk meditasyonu, eski halk danslarının müziği ve mehtapta su seyretmek önerilir.

  1. Çakranın notası: Re
    Çakra sesi: O (ağız kapalı söylenir, Om sesi)
    Mantrası: Vam
    Rengi: Turuncu
    Taşları: Güneştaşı, Jasper, Kaplangözü, Sitrin, Ay taşı, Karnel
    Aroması: Ylang-ylang, sandal ağacı
    Yoga türü: Tantra Yoga
    Elementi: Su
    Duyu: Tat alma/dil

Temel ilke: Varlığın yaratıcı üremesi.

Gelişim evreleri: 8-14 yaş/57-63 yaş aralığı.

Temel öğretisi: Hayat, şehvet, erotizm, yaratıcılık, huşu ve heves dolu ilksel duygular. Bu çakra, evrensel enerjinin dişi yönünü temsil eder ve biyolojik yaşamın kaynağı su ile tanımlanır. Çocukluk veya bebeklik döneminde yaşanan eksiklikler, duygusal felç veya aşırı cinsel istekler gibi durumlar olarak kendini gösterebilir.

Yıkıcı enerjiye sahip olduğu durumlarda: İdrar yolları hastalıkları, bel sorunları, zehir ve mikropları temizleme, kanı temizleme, katılık, kistler, böbrekler, akciğerler ve soğuk algınlıklarında çalışılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir